Waarom eiceldonatie nodig is? Omdat één op de zes koppels niet zwanger geraakt binnen het jaar. Soms komt dat door problemen met de eicellen.

De hoeveelheid eicellen en hun kwaliteit wordt aangetast door onder meer:

  • een vervroegde menopauze,
  • medische behandelingen,
  • genetische aandoeningen,
  • en ten slotte leeftijd.

1 op de 6 koppels geraakt niet binnen het jaar zwanger.

Waarom eiceldonatie?

Een oplossing hiervoor is gebruik te maken van donoreicellen. Helaas is er een tekort aan eiceldonoren. Er is ook veel nood aan eicellen van niet-Kaukasische origine. Koppels die een beroep doen op donoreicellen hebben bovendien vaak meerdere pogingen nodig om zwanger te worden.

  • Denk je eraan je eicellen te doneren?
  • Misschien heb je wel familie of vriendinnen die niet zwanger geraken omdat ze geen (goede) eicellen meer hebben en heeft hun verhaal je geraakt?
  • Of gun je anderen ook het geluk van het ouderschap?

Als eiceldonor kun je een koppel een van de bouwstenen geven die ze nodig hebben om hun kinderwens waar te maken. Je schenkt hen als het ware een klein wonder. En daar mag je best trots op zijn.

Interessante medische check-up

Eicellen doneren gaat gepaard met een grondige medische check-up, wat uiteraard ook voor jou interessant is. Zo krijg je inzicht in je eigen vruchtbaarheid – van je eicelreserve tot je hormoonhuishouding –, maar ook in de werking van je schildklier, nieren en nog veel meer. Heb je ook een kinderwens? Maak je geen zorgen, het wegnemen van eicellen heeft geen invloed op je eigen vruchtbaarheid.

Hebben we je vraag ‘Waarom eiceldonatie?’ voldoende beantwoord? Heb je meer informatie nodig, aarzel dan niet om ons te contacteren. Stuur ons een e-mail, je krijgt zo vlug mogelijk een antwoord.