Je hebt er goed over nagedacht en je hebt beslist dat je eiceldonor wil worden. Wat mag je zoal verwachten? Met andere woorden, hoe eicellen doneren? We sommen het hieronder even overzichtelijk voor je op.

Hoe eicellen doneren? Eerste screeningsprocedure

  • Je ontvangt een vragenlijst van de coördinator van eiceldonatie.
  • Daarna volgt een consultatie bij de arts.
  • Ten slotte onderga je enkele vooronderzoeken.

Kom je in aanmerking als eiceldonor, dan maak je persoonlijk kennis met de coördinator. Zij legt je de procedure van a tot z uit en regelt alle praktische zaken. Bovendien blijft ze je contactpersoon doorheen het hele proces. Hier vind je alvast de contactgegevens van de coördinator.

Eigenlijke behandeling

Na het voortraject begint de eigenlijke behandeling met een hormonenkuur, en die wordt gevolgd door een eicelpunctie. Geïnteresseerd in meer gedetailleerde informatie over de behandeling? Zodra de donatie erop zit, volgt nog een follow-upgesprek met de coördinator. Die polst naar jouw ervaring. Is alles wel vlot verlopen? Overweeg je nog een donatie? Dit is het moment bij uitstek om terug te blikken op dit onvergetelijke gebaar en eventueel plannen te maken om het allemaal nog eens over te doen. Want je helpt mensen aan een wonder. Je geeft geluk. En daarvoor kunnen we je alleen maar uitermate dankbaar zijn.