Je kan eicellen doneren op verschillende manieren. In het kort komt eiceldonatie neer op een keuze tussen een anonieme eiceldonatie of een gekende eiceldonatie.

  • Kies je voor een anonieme eiceldonatie, dan ken je als donor de ontvanger niet.
  • Bij een gekende eiceldonatie ken je als donor de ontvanger wel.

Hieronder vind je een kort overzicht van deze twee donatieprogramma’s:

Anonieme donatie

  • Via de eicelbank
    Als donor sta je vrijwillig en anoniem eicellen af. Die worden vervolgens ingevroren voor mogelijke ontvangers. Door de grote vraag naar donoreicellen is er vaak een wachtlijst voor de ontvangers.

 

  • Via wisseldonatie
    De ontvanger brengt jou als donor aan. Jij doneert vervolgens anoniem aan de eicelbank. Als nieuwe donor garandeer jij dat de eicelbank verder wordt aangevuld. Hoe meer verschillende donorprofielen er beschikbaar zijn in de eicelbank, hoe nauwkeuriger de match is met de ontvanger.

Gekende eiceldonatie

Bij gekende donatie doneer jij als donor vrijwillig en specifiek eicellen voor één ontvanger. Dat schept een levenslange band tussen de beide partijen. Samen zullen jullie beslissen wat jullie aan het kind zeggen en wanneer.

Wil je meer weten over anonieme donatie? Of wil je een bevriend koppel helpen met een gekende donatie? Neem contact met ons op. Dat doe je het best via e-mail. We komen dan zo vlug mogelijk bij jou terug.