1 op de 6 koppels geraakt niet binnen het jaar zwanger. Soms komt dat door problemen met de eicellen. De hoeveelheid eicellen en hun kwaliteit wordt aangetast door o.a.:

  • vervroegde menopauze
  • medische behandelingen
  • genetische aandoeningen
  • leeftijd

De oplossing is donoreicellen, maar er is een tekort aan eiceldonoren. Er is ook veel nood aan eicellen van niet-Kaukasische origine. Koppels die een beroep doen op donoreicellen hebben bovendien vaak meerdere pogingen nodig om zwanger te worden.

Denk je eraan je eicellen te doneren? Misschien heb je wel familie of vriendinnen die niet zwanger geraken omdat ze geen (goede) eicellen meer hebben en heeft hun verhaal je geraakt? Of gun je anderen ook het geluk van het ouderschap? Als eiceldonor kun je een koppel een van de bouwstenen geven die ze nodig hebben om hun kinderwens waar te maken. Je schenkt hen als het ware een klein wonder. En daar mag je best trots op zijn.

Eicellen doneren gaat gepaard met een grondige medische check-up, wat uiteraard ook voor jou interessant is. Zo krijg je inzicht in je eigen vruchtbaarheid – van je eicelreserve tot je hormoonhuishouding, maar ook de werking van je schildklier, nieren en nog veel meer. Heb je ook een kinderwens? Maak je geen zorgen, het wegnemen van eicellen heeft geen invloed op je eigen vruchtbaarheid.